Max Koebolt wint de Pirelli Junior Cup in Oostenrijk

Max Koebolt wint de Pirelli Junior Cup in Oostenrijk

Ekris Motorsport-coureur Max Koebolt wint de Pirelli Junior Cup voor de beste scorende coureur van onder de 26 jaar op de Red Bull Ring. De 19-jarige Nederlandse coureur won beide races, scoorde het maximale aantal punten en mocht daarom na race twee uit handen van Pirelli-circuitactiviteitsmanager Matteo Braga, een set Pirelli banden in ontvangst nemen.
Voor de jonge coureur voelde het winnen van de Pirelli Junior Cup als een bevestiging van het feit dat hij de juiste beslissing heeft genomen om zich dit seizoen bij de GT4 Serie aan te sluiten.
“Het voelt ​​geweldig om de Pirelli Junior Cup te winnen en ik voel me echt thuis in deze serie. Voordat ik deelnam aan de GT4 European Series Northern Cup, was ik twee jaar actief in het GT3 kampioenschap. Het eerste seizoen werd ik in het diepe gegooid maar omdat ik vanuit de Supercar Challenge kwam had ik geen hoge verwachtingen. In het volgende seizoen veranderde ik van team maar het was moeizaam om de auto competitief te krijgen. Ik wist echter dat ik het tempo had. Na twee jaar van ‘ongeluk’ kwam ik in deze serie met het doel om de titel te winnen en het gaat allemaal zo goed dat zelfs die twee ‘slechte’ jaren het waard waren. ‘

Leave a Reply