Leerzame start Ekris Motorsport in Monza

Leerzame start Ekris Motorsport in Monza

MONZA (14 april, 2019) – Ekris Motorsport kijkt terug op een moeizame start van de GT4 European Series. Op het circuit Autodromo Nazionale Monza is het duo, Ricardo van der Ende en Euan McKay, de eerste race niet gefinisht en eindigde 6de in de Silver Class in de tweede race, met de Ekris M4 GT4. Dit resultaat was aanzienlijk slechter dan het team had gehoopt, maar gezien de problemen tijdens de start van het weekend, en het feit dat deze uiteindelijk op zaterdag pas waren opgelost, voelde het resultaat van de 2e race als een kleine overwinning. “Gezien alle problemen die we hadden, ben ik buitengewoon trots op het doorzettingsvermogen van onze mensen dat uiteindelijk resulteerde in onze eerste punten, en waarmee we weer de weg omhoog hebben ingeslagen”, aldus teammanager Stian Boers.

De seizoensopener op het GP circuit van Monza, dicht bij Milaan, was de eerste wedstrijd met de Ekris M4 GT4 van dit seizoen. Tijdens de winterperiode werd de auto volledig nieuw opgebouwd en optimaal voorbereid voor de start van het seizoen. Daarnaast werden er een aantal verbeteringen aan de auto doorgevoerd, zoals een geoptimaliseerde remkoeling. Maar helaas resulteerde dit niet meteen in een probleemloos raceweekend.

Dat werd duidelijk tijdens de vrije training. Ricardo van der Ende is een  het GT4-veld, de auto en het team met zijn vele jaren ervaring, maar Euan McKay bevond zich in een nieuwe omgeving voor zijn eerste deelname aan de race met Ekris Motorsport. Hij paste zich snel aan de situatie aan en al snel werd duidelijk dat hij zich comfortabel voelt in de auto en het team.

De eerste race van het weekend vond plaats op zaterdag. De Ekris M4 GT4 met startnummer 8 had zich op de 20ste plaats gekwalificeerd, maar helaas kon Ricardo van der Ende het niet opnieuw starten vanwege technische problemen. Dus begonnen Van der Ende en McKay uiteindelijk niet aan de race, dit was een grote teleurstelling voor het hele team na 2 dagen werken tot laat in de nacht.

Maar dat weerhield het team er niet van om te zoeken en uiteindelijk het probleem op te sporen. Het bleek een draadbreuk in de gaskabel te zijn! Dit veranderde het perspectief voor de tweede race volledig, hoewel we moesten beginnen vanaf de 20e startpositie, en de regen uit de lucht kwam stromen, Euan McKay nam de start van de race en overleefde de gebruikelijke onrust in de openingsfases. Zo kon hij de auto onbeschadigd inleveren en vervolgens was het aan Ricardo van der Ende om het laatste deel van de race na de pitstop en de verplichte wisseling van de coureur te voltooien. De stoere deed dit op een prachtige manier. In een spannende stint met enkele sterke duels en inhalen, bleef Van der Ende kalm en reed daarmee een vaste plek in de Silver Cup-thuis.

Ricardo van der Ende: “Fantastisch om weer te kunnen racen na een lange winterstop! Natuurlijk waren mijn verwachtingen voor de start hoger, maar gezien de problemen en de enorme inspanningen van het team, hebben we het meeste van het weekend gemaakt, dit is een goede basis om op voort te bouwen voor de volgende race op Brands Hatch. ”

Euan McKay : “Dit weekend kreeg ik veel nieuwe dingen te verwerken, maar ik voel me heel goed bij Ekris Motorsport. Het kampioenschap is erg sterk, waardoor het een uitdaging is om hier te racen. Natuurlijk waren de resultaten misschien niet zoals gehoopt, maar ik kijk nu al uit naar de volgende rondes! ”

De GT4 European Series gaat verder op het circuit van Brands Hatch in Groot-Brittannië, 4 en 5 mei.