Ekris Motorsport sluit seizoen af op Circuit Paul Ricard met 100% podiumscore

Ekris Motorsport sluit seizoen af op Circuit Paul Ricard met 100% podiumscore

LE CASTELLET (16 oktober 2017) – Na het winnen van de algemene titel en de Northern Cup in de GT4 European Series sloot het team Ekris Motorsport het seizoen 2017 in stijl af met de finale van de GT4 European Series Southern Cup op het Circuit Paul Ricard in het Zuid-Franse Le Castellet. Daarbij behield het team met rijders Ricardo van der Ende en Max Koebolt in de Ekris M4 GT4 zijn 100% podiumscore vast: tijdens elk evenement waaraan het team dit jaar deelnam, stonden de beide rijders tenminste eenmaal op het podium. In totaal werden er uit 18 wedstrijden 15 podiumplaatsen behaald. “Een beter bewijs van de kwaliteiten van onze Ekris M4 GT4 is nauwelijks denkbaar”, zegt teammanager Stian Boers. “Duitsers hebben daar volgens mij het woord ‘Bombensicher’ voor. En zelfs als we een keer het podium niet haalden, was dat doorgaans door een klein technisch defect, wat in een mechanische sport als de autosport nu eenmaal altijd kan gebeuren.”

Zonder druk in verband met de titelstrijd, omdat alle kampioenstitels immers voortijdig al waren veiliggesteld, begonnen rijders Ricardo van der Ende en Max Koebolt met de Ekris M4 GT4 aan het weekeinde. Max Koebolt nam de kwalificatie voor de eerste race voor zijn rekening en behaalde daarin de derde plaats, Ricardo van der Ende werd in zijn kwalificatiegroep, bepalend voor de startopstelling van de tweede race, in het 32 deelnemers sterke veld als zesde geklasseerd. In de eerste race wist Max Koebolt na de start gelijk een plek te winnen, maar nog voor de pitstop met rijderswissel maakte een defect aan de linker voorwielophanging een voortijdig einde aan de race. Op zondag nam Ricardo van der Ende de start voor zijn rekening, won direct drie plaatsen en bracht de auto op de derde positie binnen voor de rijderswissel, waarna Max Koebolt het karwei afmaakte en de Ekris M4 GT4 als derde over de eindstreep bracht. Daarmee leverde voor het team Ekris Motorsport ook het laatste raceweekeinde van het seizoen een podiumplaats op. “Mooi was het om te zien dat ook de Ekris M4 GT4 van het BMW Team France met het rijdersduo Johais/Piguet het goed deed: tweede op zaterdag en vierde op zondag. Daarmee was het weekeinde op Paul Ricard voor de Ekris M4 GT4 bijzonder succesvol en sluiten we het seizoen op een mooie manier af. Nu gaan we weer hard aan het werk met de voorbereiding voor volgend jaar”, aldus Stian Boers. “Want stilstaan is achteruitgang in de moderne autosport.”

Ricardo van der Ende: “Een prachtige manier om het seizoen ook hier weer met een podiumplaats af te sluiten! Max deed het in de eerste race uitstekend en reed op de tweede plaats, jammer dat we toen de finish niet haalden, maar gelukkig wist het team de auto snel weer te herstellen. De tweede race was super. Ik startte, kon meteen plaatsen goedmaken en vervolgens mijn positie vasthouden, waarna Max keurig consolideerde en de auto op de derde plaats over de finish reed. We kijken terug op een geweldig seizoen met het winnen van de algemene Europese titel natuurlijk als hoogtepunt en daarnaast ook de Northern Cup. Voor mij was het een van mijn beste seizoenen ooit!”

Max Koebolt: “Een heel jaar lang elk raceweekeinde minstens één keer op het podium eindigen is wel heel bijzonder, en zelfs als we uitvielen of het podium niet haalden was dat doorgaans buiten onze verantwoordelijkheid. Op zaterdag hadden we zonder dat probleem wederom voor een podiumplaats kunnen strijden, maar in ieder geval hebben we op zondag met een podium wel weer prima kunnen afsluiten. De voorbanden gingen wel hard achteruit, ik had steeds minder grip en daardoor veel onderstuur, maar als geheel was het een positieve race waarin we het tempo vooraan in het sterk bezette veld goed konden bijhouden. Ik kijk met bijzonder veel plezier terug op dit seizoen met mooie successen in een heel plezierig team!”