Missie Misano: Ekris Motorsport klaar voor seizoensstart GT4 European Series met verbeterde Ekris M4 GT4

Missie Misano: Ekris Motorsport klaar voor seizoensstart GT4 European Series met verbeterde Ekris M4 GT4

VEENENDAAL (29 maart 2017) – Al sinds het begin van de serie is Ekris Motorsport een van de vaste deelnemers, en zo is het Nederlandse team ook weer van de partij wanneer het seizoen 2017 van de Competition102 GT4 European Series dit weekeinde van start gaat op het Misano World Circuit Marco Simoncelli. Het team zet een Ekris M4 GT4 in voor twee Nederlandse rijders: routinier Ricardo van der Ende en Max Koebolt, die in de serie weliswaar een nieuwkomer is, maar in de afgelopen twee jaar in andere GT-series al veel ervaring opdeed. “Het behoeft geen betoog dat de titel voor ons dit jaar het doel is, al weten we, dat dit vanwege het hoge niveau van de concurrentie een ambitieuze doelstelling is”, zegt teameigenaar Dick van Ekris. “Met Ricardo en Max hebben we een rijdersduo dat veel in huis heeft. Daarnaast hebben we onze Ekris M4 GT4 verbeterd om de auto nog competitiever te maken, dus we beginnen vol vertrouwen aan het komende seizoen.”

De door Ekris Motorsport ontwikkelde Ekris M4 GT4 beleefde vorig jaar zijn eerste volledige wedstrijdseizoen en kwam met succes in actie tijdens de GT4 European Series. Op basis van de ervaringen die in het eerste seizoen werden opgedaan, konden de betrouwbaarheid en de werking van het remsysteem verder worden verbeterd. Ook werden wijzigingen doorgevoerd aan de aerodynamica en het rijgedrag van de auto.

Naast de deelname van Ekris Motorsport aan de wedstrijden van de Northern Cup nemen onder de vlag van BMW Team France twee Ekris M4 GT4’s deel aan de Southern Cup. Ekris Motorsport werkt ook aan plannen om aan geselecteerde wedstrijden van de Southern Cup deel te nemen, om zodoende mee te strijden om het totaalklassement van de Competition102 GT4 European Cup. Nadere informatie hierover volgt binnenkort. “Allereerst richten we ons op de seizoensstart van dit weekeinde op het circuit van Misano. We verheugen ons erop, eindelijk weer te kunnen gaan racen”, zegt Dick van Ekris.