Unieke prestaties Ekris Motorsport alom gewaardeerd

Unieke prestaties Ekris Motorsport alom gewaardeerd

VEENENDAAL (19 december 2017) – Met 15 podiumplaatsen uit 18 races en top-drie-resultaten tijdens elk evenement waaraan werd deelgenomen beleefde het team Ekris Motorsport een uitzonderlijk seizoen. Ricardo van der Ende en Max Koebolt sloten het racejaar met de Ekris M4 GT4 af met de kampioenstitels in de GT4 European Series en de Northern Cup. De bijbehorende trofeeën mochten ze onlangs in ontvangst nemen tijdens het stijlvolle SRO-gala in Parijs. Daarnaast was er een bijzondere beloning voor het duo in de vorm van de eerste plaats in de BMW Sports Trophy, het klassement van BMW-privérijders van over de hele wereld, waaraan dit jaar niet minder dan 700 rijders deelnamen. Voor die prestatie werden Van der Ende en Koebolt afgelopen vrijdag gehuldigd tijdens de seizoensafsluiting van BMW Motorsport in München. Sportidool en BMW-ambassadeur Alessandro Zanardi overhandigde de trofeeën en de bijbehorende cheque. In het teamklassement van de BMW Sports Trophy behaalde Ekris Motorsport als best geklasseerde Nederlandse team de vierde positie.

“We kijken met trots en tevredenheid terug op een fantastisch seizoen”, verklaart teambaas Dick van Ekris. “De door ons in eigen huis ontwikkelde en opgebouwde Ekris M4 GT4 heeft zijn kwaliteiten ruimschoots bewezen, en datzelfde geldt voor ons team met trouwe en toegewijde medewerkers, die het hele seizoen onder alle omstandigheden optimaal gepresteerd hebben. Dat onze rijders Ricardo en Max in de wereldwijde competitie van 700 BMW-privérijders bovenaan eindigden, zegt wat dat betreft genoeg.”

De succesvolle Ekris M4 GT4 staat momenteel in de werkplaats van het team en wordt geprepareerd voor het komende seizoen. “We zijn druk bezig met de planning voor 2018. Hoe ons programma er precies uitziet, weten we nog niet, maar we bestuderen meerdere opties”, zegt teammanager Stian Boers. “We verwachten begin volgend jaar ons pakket rond te hebben en dan kunnen we onze precieze activiteiten bekendmaken. Nu gaan we genieten van een paar rustige dagen, zodat we er komend seizoen weer volop tegenaan kunnen.”